POSTNATALNA JOGa z Jacqueline Du Swami

JOGA ZA MAMICE Z DOJENČKI

Posebnost studija je postnatalna joga: joga, ki je namenjena mamicam po porodu. Vsi vemo, da se telo devet mesec spreminja, da hormoni naredijo svoje. Ko pa priveka malo bitje, pozabimo na lastno telo in se predamo nežnemu bitjecu, ki pa terja vedno več energije od nas. Da bi uspešno lahko sledili vsem tem zahtevam in se počutile energetsko močne, se je razvila posnatalna joga DuSwami. Postnatalna joga ni le vadba, je absolutna skrb za lastno telo in življenska naložba. Toliko sprememb kot jih ženska doživlja v tem obdobju - tako fizično kot psihično - se nikoli več ne ponovi.

Rezultati, ki jih ob rednemu izvajanju lahko pričakujemo:

- HRBET se postopoma povrne v pravilno lego. Hkrati je to celo idealno obdobje, ko lahko korigiramo nepravilnosti, ki so nastale že pred zanositvijo. Okrepijo se hrbtne mišice in prekrvavimo živčevje hrbtenjače.

- MATERNICA se postopoma vrne v svoj položaj in s tem stabiliziramo hormone.

- odvečno MAŠČEVJE se počasi odplakne iz trebuha in bokov, tako vplivamo na hitrejše doseganje notranjega ravnovesja. Energetski zastoji, ki nastajajo ravno na trebuhu, so veliki odjemalci energije po eni strani - po drugi pa velik estetski minus.

Zavedati se moramo, da se največ blokad vzpostavi ravno v tem obdobju, ki pa jih potem z leti le povečujemo. Po porodu je telo voljno in pripravljeno, da se povrne v popolno stanje; le pomagati mu moramo in postnatalna joga je idealno orodje za to.

Jacqueline s sinom Inanom v Amritsarju leta 1998.

Mamice in dojenčki v akciji