JOGA DuSwami z Jacqueline DuSwami

Trideset let popolne predaje telesu in umu, študijsko napajanje med vzhodom in zahodom, petindvajset let dela v številnih državah po svetu z mojimi strankami in dvajset let dela v lastnem studiu v Ljubljani mi je omogočilo izraziti to, kar čutim; to, kar je moje poslanstvo. Združila sem tradicijo vzhoda z realnostjo zahoda.

Telo je že od nekdaj moj tempelj in sčasoma so asane (jogistične vaje in poze) postale moja molitev. Ko človek prepozna svoje vibracije in se tako dotakne svojih najfinejših strun, postane ustvarjalen - vodi ga sila, ki je vir neskončnega zadovoljstva. Moje raziskovanje stare tradicije telesa in uma me je preko joge in naturopatije pripeljalo do vzpostavitve lastnih zavedanj in nastajala je joga DuSwami.

Telo je zame nekaj tako popolnega, da človeku nikoli več ne bo uspelo ustvariti česa podobnega. Je prefinjen instrument z nešteto funkcijami, ki so med seboj neizogibno povezane. In prav te povezave, ti drobni kontakti znotraj telesa, ta skrivnostnost me je vodila in mi odpirala nova razumevanja in nova spoznanja.

Telo je neskončna neznanka, pa vendarle edino orodje naše duše. Moj pristop je zelo pragmatičen je pravzaprav  pot kako z jogo do popolnega telesa, usklajenega duha in popolnega diha. Združila sem vsa znanja vzhoda; vodilo pa me je telo in globoko zavedanje, da sta telo in duh nerazdružljiva.

In kaj konkretno joga DuSwami pomeni v studiu? Vsaka vadba je natančno zasnovana tako, da vas prenovi, tako energetsko kot fizično. Asane si sledijo v zaporedju: obdelava hrbtenice, obnova vitalnih funkcij, vzpostavljanje subtilnega telesa ter popolna relaksacija. Je torej sistem tehnike asan, ki si sledijo. DuSwami joga upošteva vse vidike telesa in seveda individualen pristop. Vsako bitje namreč, vsak človek je s svojim zavedanjem že na neki stopnji, vsaka hrbtenica odraža svojo osebnost in vsako dihanje potrebuje svoj ritem. Zato so skupine majhne, napreduje vsak sam kot individuum, skrbno pa vas vodim in nadziram sama osebno (Jacqueline DuSwami); saj sem skoraj vedno prisotna.

Tehnika  je namenjena vsakomur, ki je pripravljen na delo s svojim telesom, vsakomur, ki se želi zavedati svoje celote. Z redno vadbo bo vaša hrbtenica dosegla svoj optimum, mišice bodo prehranjene in lepo oblikovane, dihanje bo izpiljeno.

Jacqueline Du Swami na jogističnem izpopolnjevanju v indijski Himalaji