ALTERNATIVNA MEDICINA z Jacqueline DuSwami

Izboljšajte si kakovost življenja, okrepite svoje zdravje in se ne zanašajte le na ugodnosti, ki vam jih nudi osnovno, dodatno oz. nadstandardno zdravstveno zavarovanje.


Mazaštvo, upanje, zadnji klic po življenju, rešilna bilka, nekaj, kar je v naših zakonih ostalo nedorečeno...
Pa vendar naravni načini zdravljenja obstajajo stoletja, tisočletja, pravzaprav odkar pomnimo. Saj ne, da tega ne bi vedeli, a okolje in čas, v katerem živimo, nas silijo v drugačne dimenzije razmišljanja. Materialni svet je zatrl naš občutek za individualnost, naše čutenje do lastne osebnosti . To pa je vsekakor prvi in absolutni pokazatelj našega zdravja. Plačujemo visoke prispevke za obvezno in dodatno zdravstveno varstvo in upamo, da smo si s tem zagotovili zdravje. A temu ni tako. Tam nas čakajo le polne čakalnice, velikokrat neprijazno osebje ali celo besede “žal vas lahko za ta pregled naročimo šele prihodnje leto oktobra”.
Vsi poznamo uradno medicino in smo seznanjeni z rezultati le-te. Dosežke na tem področju nikakor ne smemo zanikati, celo nasprotno: ortodoksna medicina je že velikokrat dokazala in pokazala, da je resnično vredna hvalospevov. Znano nam je, da razpolaga z vrsto dobrih, hitro učinkovitih zdravil, ki odpravljajo trenutne simptome. Žal pa se v zadnjih letih pojavlja vedno več novih in novih bolezni, ki jim s klasičnimi zdravili ni moč priti do živega. Razlogov za to je seveda več.

Človek nastopa vedno kot celota. Povezanosti telesa, duha in razuma se ne da izločiti oz. zanikati, življenska moč ali energija pa je nujno potrebna za naš obstoj.
Zato ker diham, živim. Tako kot diham, tako živim.
In ravno to je segment, kjer bi uradna medicina morala podati roko alternativni. Z reševanjem trenutne simptomatike se bomo kmalu znašli na mrtvi točki. A že leta poteka borba za sprejetje naravnega načina zdravljenja. Moj namen v tem članku vsekakor ni odločati o tem, kam sodi alternativna medicina, mislim pa, da je nastopil čas, ko je njuno sodelovanje neobhodno in nujno potrebno; tako za izboljšanje življenske dobe človeka, kot kvalitete življenja posameznika, kar bi sploh moral biti naš osnovni moto.
Dobro počutje posameznika se začne že pri prehrambenih navadah, pri pozitivnem razmišljanju ter gibanju telesa. Vse to je temelj našega izžarevanja, našega doživljanja in kot smo že rekli: našega dihanja.


Znebiti se balasta v naših celicah, napolniti duha s pozitivnim mišljenjem, ter dihati enakomerno, vse to pomeni dober pretok življenske moči, le-ta pa nam zagotavlja zdravo telo.
A kje začeti? Konfuzija našega telesa je jasna. Mediji nam ponujajo na kupe nezdrave prehrane, trgovci jo prodajajo v pocukranih embalažah, ki kar same kličejo; naglica življenja nas je oropala osebne svobode in s tem prizadela področje gibanja telesa, finančni moment in borba za preživetje pa nam je vzela še tistih nekaj drobtinic pozitivnega mišljenja.
Torej ne pustite, da vas usmerja življenja; zaustavite tokove in življenje usmerjajte sami.
Naravni načini zdravljenja nam ponujajo izboljšanje pretoka življenjske energije, s tem pa nam avtomatično ponuja tudi izboljšanje kvalitete življenjske ravni posameznika. Vsak zastoj življenske moči se slej ali prej pokaže v obliki bolezni. Preprečevanje ali vsaj omiljenje le-teh pa je lahko zelo učinkovito, če se zavemo, kdo smo in če znamo prisluhniti svojemu telesu. Vsaka oseba je poglavje zase, vsak organizem je stroj zase. Nihče ne more in ne zna pomagati nekomu druigemu. Zato stopite na svojo pot osveščanja. Začnite se opazovati, saj telo je tako preprost mehanizem, le prisluhnite mu in povedalo vam bo, kje je njegova težava. Velika večina ljudi misli, da so vzroki za bolezen zunanji vplivi. A poglejmo stvar še z druge plati. Virusi in bakterije nas obkrožajo non-stop. Torej zakaj zbolimo samo občasno? Zato ker pride do zastoja energije, telesu ne prisluhnemo, nato se izčrpamo in patološki znaki so tu. Da bi uspešno preprečevali bolezni, da bi pripomogli k boljšemu počutju in sploh, da bi bili srečni, se začnite s svojim telesom pogovarjati že danes.


Copyright Jacqueline DuSwami